Acılı Tavuk Kanatları



Malzemesi:

1 paket tavuk kanadı
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Tarifi:

• Tavuk kanatlarını iyice yıkayın, süzün ve ayrı bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi karıştırın.

• Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice sosa bulanmalarını sağlayın.

• En az 1 saat buzdolabında bekletin.

• Bu bekleme sırasında sosu hazırlayın.

• Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin.

• Rendelenmiş domatesi ekleyin.

• İnce kıyılmış sarmısak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın.

• 1 çay bardağı su eklemesiyle,10 dakika pişirin.

• Sosta beklemiş tavuk parçalarını teflon tavada kızartın.

• Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers