Mutfak: Türk
Süre: 90dk
MALZEMELER
100 g. kuru iç bakla (Geceden soguk suda islatilmis)
4-5 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi kirmizi sarap sirkesi
1 dis sarmisak (ezilmis)
Tuz ve karabiber
Sebzeler
1 küçük karnabahar, küçük çiçeklere ayrilmis
1 salatalik, ince çubuk halinde kesilmis
2 kereviz sapi, ince çubuk halinde kesilmis
2 havuç ince çubuk halinde kesilmis
1 küçük yesil biber, ince çubuk halinde kesilmis
1 küçük kirmizi biber ince çubuk halinde kesilmis
YAPILIŞ TARİFİ
Baklalari süzüp soguk suda durulayin. Büyük bir tencereye koyup üstüne soguk su ekleyip bir tasim kaynatin. Sonra atesi kisip, tencerenin kapagim yari kapatip 1 1/4 saat baklalar yumusayincaya kadar pisirin. Pisirme sirasinda gerekirse sicak su ekleyin. Baklalari süzüp, suyunu bir kenara ayirin. Baklalari 4 yemek kasigi zeytinyagi, sirke, sarmisak, tuz, biber ve ayrilmis bakla suyundan 4 yemek kasigi ile birlikte blender'a koyup, koyulasincaya kadar karistirin. Çok koyu olursa biraz daha pisme suyundan ekleyin. Bakla ezmesine tuz ve biberi ilave edip karistirdiktan sonra bir servis kasesine aktarin. Kaseyi bir servis tabagimn ortasina yerlestirip, etrafina sebzeleri yerlestirin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder