Bakla Ezmesi

Mutfak: Türk

Süre: 90dk

MALZEMELER

100 g. kuru iç bakla (Geceden soguk suda islatilmis)

4-5 yemek kasigi zeytinyagi

1 yemek kasigi kirmizi sarap sirkesi

1 dis sarmisak (ezilmis)

Tuz ve karabiber

Sebzeler

1 küçük karnabahar, küçük çiçeklere ayrilmis

1 salatalik, ince çubuk halinde kesilmis

2 kereviz sapi, ince çubuk halinde kesilmis

2 havuç ince çubuk halinde kesilmis

1 küçük yesil biber, ince çubuk halinde kesilmis

1 küçük kirmizi biber ince çubuk halinde kesilmis

YAPILIŞ TARİFİ

Baklalari süzüp soguk suda durulayin. Büyük bir tencereye koyup üstüne soguk su ekleyip bir tasim kaynatin. Sonra atesi kisip, tencerenin kapagim yari kapatip 1 1/4 saat baklalar yumusayincaya kadar pisirin. Pisirme sirasinda gerekirse sicak su ekleyin. Baklalari süzüp, suyunu bir kenara ayirin. Baklalari 4 yemek kasigi zeytinyagi, sirke, sarmisak, tuz, biber ve ayrilmis bakla suyundan 4 yemek kasigi ile birlikte blender'a koyup, koyulasincaya kadar karistirin. Çok koyu olursa biraz daha pisme suyundan ekleyin. Bakla ezmesine tuz ve biberi ilave edip karistirdiktan sonra bir servis kasesine aktarin. Kaseyi bir servis tabagimn ortasina yerlestirip, etrafina sebzeleri yerlestirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers