Malzemesi:
500 gr. kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
1 çay fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Tarifi:
• Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun.
• Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun.
• Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin.
• Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin.
• Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın.
• Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün.
• 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
• 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder