Bezelyeli Kuzu Eti



Malzemesi:

500 gr. kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
1 çay fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
Karabiber
Tuz

Tarifi:

• Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun.

• Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun.

• Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin.

• Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin.

• Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın.

• Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün.

• 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

• 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers