Brokolili Hindi

Mutfak: Fransiz

Süre: 40 dk

MALZEMELER

450 gr. Hindi Pirzola

450 gr. taze brokoli

1 bardak tavuk suyu

1 yemek kasigi misir nisastasi

3 yemek kasigi sivi yag

1 yemek kasigi tereyagi

115 gr. dilimlenmis taze mantar

1 orta boy (soyulup halka halka dilimlenmis) kirmizi sogan

1 kutu misir konservesi

1 adet limon

1/2 çay kasigi tuz

1 çay kasigi kuru kekik

1/4 çay kasigi ögütülmüs beyaz biber

YAPILIŞ TARİFİ

Limon kabuklarini rendeledikten sonra, limonun suyunu sikin. Limon suyunu, kekigi ve tuzu, limon kabugu rendesine ekleyip karistirin. Hindi pirzolalarini dilimler halinde kesin, limon karisimina ekleyip, 30 dk.bekleyin. Brokoli saplarini kesip atin. Çiçeklerinin her birini de küçük saplar kalacak sekilde ayirin. Kalan brokoli saplarini soyduktan sonra çaprazlamasina parçalara ayirin. Ve bir kenarda bekletin. Brokolinin saplarini suya atip 1 dk. pisirin. Brokoli çiçeklerini de ekleyip 2 dk. daha pisirin. Süzgeçten geçirin, soguk suyla çalkalayin. Misir nisastasina tavuk suyunu ekleyerek nisasta eriyene dek karistirin. Bir kenarda bekletin. Tencereyi yüksek ateste isitip 1 yemek kasigi sivi yag ve tereyagi koyup, yagi kizartin. Sogani ekleyip kizartin. Büyük bir kaba çikartin. Tencerede bir yemek kasigi sivi yag kizdirin. Hindi dilimlerinin yarisini tek kat dizerek esmerlesene dek kizartip, mantarli karisima ekleyin. Geri kalan 1 kasik sivi yag ve Hindi dilimleriyle ayni islemi tekrarlayin. Misirlari tercereye koyup isitin. Misir nisastali tavuk suyunu karistirip tencerede pisirin. Hindiyi, brokoliyi ve soganli mantari ekleyin.Ve pilavin üzerine servis yapin. Arzu edilirse limon dilimleriyle süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers