Mazemesi: (8 kişilik)
*Bir çay bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
*750 gr. kıyma
*2 kg. patlıcan
*3 adet orta boy domates
*1 adet orta boy soğan
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*250 gr. kıyma
*4,5 su bardağı su
*150 gr. margarin
*Bir tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı biber salçası
*2,5 yemek kaşığı erik ya da koruk ekşisi
Hazırlanışı:
Patlıcanların saplarını çıkartıp içlerini oyun. Dolmanın içini hazırlamak için ince ince domatesleri ve soğanı doğrayın. Daha sonra bulguru, nohutu, kıymayı, margarini, salçayı, ince ince doğradığınız domatesleri, soğanları ve tuzu bir su bardağı bulgur ile karıştırın. Bu içi patlıcanlara doldurup tencereye yerleştirin. Pişerken içlerin dışa çıkmasını engellemek için patlıcanların üst kısmını domates dilimleriyle kapatın. Tencereye 3,5 su bardağı sıcak su koyarak 50 dakika pişirin. Daha sonra koruk ekşisini ekleyip 15 dakika daha pişirin. Arzuya göre yoğurtla servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder