Çöç



Malzemesi:

2 su bardağı ince bulgur
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi:

• İnce bulguru tepsiye dökün.

• 1 bardak suyla ıslatıp 10 dakika bulgurun kabarması için bekletin.

• Bulgura un, yumurta, biber salçası, kimyon, pul biber ve tuz atıp 20 dakika süreyle elinizi arada bir suya batırarak yoğurun.

• Elde ettiğiniz yumuşak bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

• Hamuru elinizle yuvarlayıp avuç içinizde bastırarak ince ve yassı köfteler yapın.

• Köfteleri biraz sıvıyağda iki taraflı kızartın.

• Servis sırasında salata çok yakışacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers