Cornflakesli Tavuk



Malzemesi:

8 adet tavuk budu (baget)
1 su bardağı pirinç
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı mısır gevreği
4 yemek kaşığı süt
2 adet yumurta

Tarifi:

• Pirinci ılık, tuzlu suda bekletin.

• Tavuk butlarını yıkayıp tencereye koyun.

• 1 bardak su ve tuz ilave edip 15 dakika haşlayın.

• Haşlanan butları süzün ama haşlama suyunu pilav için ayırmayı unutmayın.

• Yumurtayla sütü çırpın.

• Tavukları önce bu karışıma, sonra mısır gevreğine bulayın ve sıvıyağda çevirerek kızartın.

• Domatesleri rendeleyip margarinle 5 dakika pişirin.

• Üzerine pirinci koyup 5 dakika kavurun.

• Kesmeşeker, tuz, 2 bardak su ve tavuk suyundan ilave edip kısık ateşte pişirin.

• Pilav da pişince kızarttığınız butlarla birlikte servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers