Malzemesi:
8 adet tavuk budu (baget)
1 su bardağı pirinç
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı mısır gevreği
4 yemek kaşığı süt
2 adet yumurta
Tarifi:
• Pirinci ılık, tuzlu suda bekletin.
• Tavuk butlarını yıkayıp tencereye koyun.
• 1 bardak su ve tuz ilave edip 15 dakika haşlayın.
• Haşlanan butları süzün ama haşlama suyunu pilav için ayırmayı unutmayın.
• Yumurtayla sütü çırpın.
• Tavukları önce bu karışıma, sonra mısır gevreğine bulayın ve sıvıyağda çevirerek kızartın.
• Domatesleri rendeleyip margarinle 5 dakika pişirin.
• Üzerine pirinci koyup 5 dakika kavurun.
• Kesmeşeker, tuz, 2 bardak su ve tavuk suyundan ilave edip kısık ateşte pişirin.
• Pilav da pişince kızarttığınız butlarla birlikte servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder