Malzemesi:
250 gr. tavuk kıyması
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
1 paket üç renkli makarna
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
Tarifi:
• Makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzün.
• Eritilmiş margarini makarnaya ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
• Kıyma, galeta unu, rendelenmiş kuru soğan, dövülmüş sarmısak, karabiber ve tuzu elinize yapışmayana kadar yoğurun.
• Kıymadan yassı büyük bir köfte yapıp galeta ununa bulayın.
• Köfteyi sıvıyağda kısık ateşte kızartın.
• Makarnayı servis tabağına alıp üstüne köfteyi koyun.
• Mayonez ve ketçapla süsleyip servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder