Ekşili Patlıcan

Mutfak: Türk

Süre: 20-40dk

MALZEMELER

6 adet patlican,

3 adet kuru sogan,

1 bas sarmisak,

4 adet domates,

1 yemek kasigi tozseker,

1 limon suyu,

Tuz,

YAPILIŞ TARİFİ

Patlicanlari alaca soyun. Ikiye kesin. Sonra yaridan itibaren üst kismi sabit kalacak sekilde dörde bölün. Iç malzemesi için soganlari piyazlik dograyin. Domatesleri küp seklinde kesin. Sarmisaklari ayiklayin. Sogan, domates ve sarmisaklari bir kapta birlestirerek, tuz ve sekerle ovun. Patlicanlarin arasina hazirladiginiz iç malzemesini paylastirip, patlicanlari tencereye dizin. Üzerine zeytinyagi gezdirin. Limon suyu ve 1 su bardagi su ilave edip, suyunu çekinceye kadar pisirin. Soguyunca servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers