Enginar Konagi

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

4 adet enginar,

10-15 adet arpacik sogan,

1 adet havuç,

1 adet patates,

4 yemek kasigi konserve bezelye,

1/2 su bardagi zeytinyag,

1 yemek kasigi tozseker,

1 yemek kasigi tuz,

1 limon suyu,

1 su bardagi kaynar su,

YAPILIŞ TARİFİ

Soyulmus enginarlari limon suyu ile ovun. Tencereye yerlestirin. Zeytinyagini bir tencerede kizdirin. Soyulmus arpacik soganlari 5 dakika kavurun. Havuç ve patatesleri soyup, zar seklinde dograyip, sogana ilave edin. Biraz kavrulunca bezelyeyi katin. Enginarlarin ortalarina yerlestirin. 1 su bardagi kaynar su ilave ederek, tencerenin agzini kapatin. Yumusayincaya kadar pisirin. Soguyunca servis tabagina alip, dereotu ile süsleyip servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers