Etli Enginar Dolmasi

Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

6 enginar konservesi,

500 gr kusbasi kuzu eti,

2 dal taze sogan,

1 adet havuç,

2 adet patates,

½ demet dereotu,

1 kase konserve bezelye,

3 yemek kasigi margarin,

1 limon suyu,

YAPILIŞ TARİFİ

1,5 yemek kasigi margarini eritip eti ekleyip sote edin. Üzerine 1 su bardagi sicak su ekleyip pisirin. Taze soganlari ince kiyin. Havuç ve patatesleri temizleyip küp seklinde dograyin. Enginarlari tencereye yerlestirin. Etleri ortalarina doldurun. Kalan yagi tavada eritip patates ve havuçlari sote edin. Tencerenin kenarlarina yerlestirin. 1 su bardagi sicak su ekleyip pismeye birakin. Enginarlar yumusayinca bezelye ve taze sogani ekleyip biraz daha pisirin. Üzerlerine kiyilmis dereotu serpip sicak servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers