Etli Karisik Dolma

Mutfak: Türk

Süre: 30dk

MALZEMELER

500 gr kiyma

1 kg dolmalik biber

5 adet domates

1.5 kahve fincani pirinç

1 çorba kasigi margarin

2 bas sogan

1 çorba kasigi ayçiçek yagi

Yarim demet maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

Biberlerin üst taraflarini kesin. Domateslerin içlerini kasikla bosaltip, çikardiginiz etli kisimlari kiymaya karistirin. Çentilmis iki bas sogani, yikanmis pirinci, kiyilmis maydanozu, tuzu, biberi de kiymaya ekleyin.Yarim fincan su ve bir çorba kasigi ayçiçek yagi ilavesiyle kiymayi yogurun. Su ve ayçiçek yagi dolmanin daha yumusak ve gevsek olmasini saglayacaktir. Biberleri ve domatesleri doldurun, margarini ve yarim bardak suyu katarak, pirinçler yumusayincaya kadar pisirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers