Fasulye Kavurmasi

Mutfak: Türk

Süre: 25dk

MALZEMELER

1/2 Kg Taze Fasulye

2 Adet Kuru Sogan

2 Adet Yumurta

2 Adet Domates

1 Adet Havuç

3 Yemek kasigi Tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ

Fasulyelerin kilciklarini ayiklayip yikadiktan sonra süzgece alin. Suyu süzülünce 1 cm genisliginde kiyin. Kaynar tuzlu suda diri kalacak sekilde haslayip süzün. Tereyagini tencerede eritip küp seklinde dogranmis sogani ilave ederek kavurun. Havuç ve domatesi rendeleyip kavrulmakta olan sogana ekleyin. Karisimi bir süre kavurun ve domatesler suyunu çekince yumurtalari ilave edip karistirin. Karisima haslanmis fasulyeleri ekleyip tuz ve pulbiber serperek kisik ateste suyunu çekinceye kadar pisirin. Servis tabagina alip sicak olarak servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers