Fasulyeli Kış Türlüsü

Mutfak: Türk

Süre: 30dk

MALZEMELER

250 gr Kuru Fasulye

280 gr Misir

3 Havuç

1 Sap Kereviz

1 Sogan

1 Süs Biberi

2 Çorba Kasigi Margarin

150 gr Sucuk

Bir Miktar Tabasco

Tuz

1 Çorba Kasigi Kekik

2 Su Bardagi Et Suyu

1/2 Demet Maydanoz

Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Kuru fasulye kullaniyorsaniz 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pisirin. Havuç ve kerevizi yikayip ayiklayin. Havucu verev dilimler halinde, kerevizi ince seritler halinde dograyin. Sogani soyup küçük küpler halinde dograyin. Süs biberini yikayip çekirdeklerini ayikladiktan sonra ince seritler halinde dograyin. Margarini bir tencerede eritip sogani kavurun. Havuç ve kerevizi ilave edip 2 dakika kadar pisirin. Sucugu ince dilimler halinde dograyin. Sucuk, fasulye, misir ve biberi tencereye ilave edin. Tabasco ve kekikle tatlandirin. Yemege et suyunu ekleyip kisik ateste, tencerenin kapagini kapatarak 15 dakika kadar pisirin. Maydanozu yikayip yapraklarini ayiklayin. Türlüyü tuz, karabiber ve kirmizi toz biberle tatlandirip maydanozla süsledikten sonra servis yapin. Dilerseniz türlüye kekik de ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers