Firinda Peynirli Lahana

Mutfak: Türk

Süre: 45 dk

MALZEMELER

1 Orta Boy Lahana

2 Sogan

2 Çorba Kasigi Margarin

200 gr Kiyma

1 Su Bardagi Su

1 Çorba Kasigi Domates Salçasi

4 Yumurta

1 Su Bardagi Süt

1.5 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri

1 Çay Kasigi Kirmizi Pulbiber

Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

1) Lahanayi temizleyip yapraklarini tek tek yikayin. Süzüp parmak kalinliginda seritler halinde dograyin. Soganlari halka halka dilimleyip margarinde pembelestirin. Kiymayi ekleyip biraz kavurduktan sonra bir su bardagi suyu ilave edip karistirin. Kiymali sos koyulasmaya baslayinca kirmizi pulbiber serpin ve atesten alin. Salçayi biraz su ile ezerek kavrulmus kiymaya ekleyip karistirin.

2) Firin kalibini yaglayip lahanalari yayin. Üzerine kiymali karisimi döseyin. Önceden isitilmis 150 dereceye ayarli firina verip lahanalar yumusayincaya kadar pisirin.

3) Yumurtalari genis bir kasede çirpin ve süt ekleyip iyice karistirin. Lahanayi firindan çikarip hazirladiginiz sosu üzerine gezdirin.

4) Rendelenmis kasar peynirini kalibin hertarafina esit olarak serpin. 150 dereceye ayarli firinda 30 dakika daha pisirin. Dilimileyip sicak olarak servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers