Gelin Fasulyesi

Mutfak: Türk

Süre: 60 dk

MALZEMELER

1 Yemek Tabagi Dolusu Kurutulmus Taze Fasulye

2 Çorba Kasigi Margarin

2 Adet Sogan

200 gr Kusbasi Kuzu Eti

2 Adet Patates

1/2 Çay Bardagi Pirinç

1 Çorba Kasigi Salça

Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Kurutulmus taze fasulyeleri aksamdan suda bekletin. Tencereye 2 çorba kasigi margarini alin. Kizdiktan sonra yemeklik dogradiginiz sogani ilave edin. Pembelesmeye basladiginda kusbasi iriliginde dogranmis kuzu etini ilave edin. Eti, biraktigi suyu çekene dek kavurun. Süzdügünüz fasulyeleri, kabuklarini soyduktan sonra kusbasi iriliginde kestiginiz patatesleri, yikanmis ve suyu süzülmüs pirinci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayin. Su kaynadiktan sonra kisik ateste 40 dak. pisirip, servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers