Güneydogu Usülü Hindi Şiş

Mutfak: Türk

Süre: 45 dk

MALZEMELER

12 adet But Çöp Sis

1 çorba kasigi Yogurt

1 çorba kasigi domates salçasi

1 çorba kasigi pul biber

1 tatli kasigi kirmizi toz biber

1 tatli kasigi kimyon

1/2 tatli kasigi kekik

1 çay kasigi karabiber

1 kahve fincani sivi yag

1 adet sogan

2 dis sarmisak

Meyhane pilavi:

1,5 su bardagi pilavlik bulgur

1 çorba kasigi taze kiyilmis maydanoz

1 adet sogan

2 adet sivri biber

1 tatli kasigi domates salçasi

YAPILIŞ TARİFİ

Hindi but sisleri sivi yag, yogurt, domates salçasi, pul biber, kirmizi toz biber, kimyon, kekik, karabiber, sogan suyu ve dövülmüs sarmisak ile harmanlayin. Hazirladiginiz hindi sisleri buzdolabinda yarim saat kadar bekletin. Bir tencerede tereyagini eritip piyaz dogranmis sogan ve sivri biberleri soteleyip ayiklanip yikanmis bulguru kitirlasincaya kadar kavurun. Tencereye salçayi ilave edip kisa bir süre daha kavurduktan sonra kabugu soyulup piyaz dogranmis domatesleri ve pul biberi ilave edip tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Tencereye bulgurlarin üstünü örtecek kadar kaynar hindi suyu ilave edip kisik ateste pisirin. Meyhane pilavini dinlenmeye
alip üstüne taze kiyilmis maydanozu serpip karistirin. Hazirladiginiz hindi sisleri izgarada veya tavada pisirip yaninda meyhane pilavi, roka yapraklari, limon ve turp dilimleri , izgara edilmis domates ve biber ile servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers