Malzemesi (4 –6 kişilik):
4 adet iri havuç
7 kepçe etsuyu veya su
2 çorba kaşığı tereyağı veya yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyelim ve bir tencereye aktaralım. Üzerine 7 kepçe et suyunu veya suyu katalım. Havuçlar yumuşayana dek pişirelim. Ateşten almadan iki dakika önce tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Küçük bir tavada tereyağını eritip unu ekleyelim. Un sararana dek, sürekli çevirerek kavuralım. Kavurma işleminden sonra, çorbadan aldığımız 1-2 kepçe su ile unu ezelim ve çorbaya katalım. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Çorbayı blendır yardımıyla veya tel süzgeçten geçirerek pürüzsüz kıvama getirelim. Üzerine kekik serpip soğumadan servis yapalım.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder