Havuç çorbası

Malzemesi (4 –6 kişilik):

4 adet iri havuç
7 kepçe etsuyu veya su
2 çorba kaşığı tereyağı veya yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyelim ve bir tencereye aktaralım. Üzerine 7 kepçe et suyunu veya suyu katalım. Havuçlar yumuşayana dek pişirelim. Ateşten almadan iki dakika önce tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Küçük bir tavada tereyağını eritip unu ekleyelim. Un sararana dek, sürekli çevirerek kavuralım. Kavurma işleminden sonra, çorbadan aldığımız 1-2 kepçe su ile unu ezelim ve çorbaya katalım. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Çorbayı blendır yardımıyla veya tel süzgeçten geçirerek pürüzsüz kıvama getirelim. Üzerine kekik serpip soğumadan servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers