Hindi Çoban Kavurma

Mutfak: Türk

Süre: 30dk

MALZEMELER

600 gr. Hindi Fileto Kusbasi

100 gr. Tereyag

3 adet orta boy domates

20 adet arpacik sogan

8 dis sarmisak

4 adet tatli sivri biber

12 adet orta boy kültür mantari

1/2 demet maydanoz

1 adet defne yapragi

1 tatli kasigi kekik

1/2 tatli kasigi tatli kirmizi toz biber

1/2 tatli kasigi karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Genis bir tavada tereyagini eritip arpacik soganlar, sarmisak ve defne yapragini soteleyin. Hindi fileto kusbasilari tavaya ilave edip hizli ateste renk alincaya kadar kavurun. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip kusbasi dogradiktan sonra tavaya ilave edin. Etler suyunu çektiginde kusbasi dogranmis kültür mantarlarini ilave edin. Mantarlar suyunu çektiginde kabugu soyulup kusabasi dogranmis domatesleri ve bütün baharatlari tavaya atip lezzetlendirin. Hindi çoban kavurmaniz pistiginde ocaktan alip taze kiyilmis maydanoz ilave ederek sicak olarak servise sunabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers