Hindi Dolması



Malzemeler:

1 adet Hindi
2 adet soğan
1 adet havuç
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

İç Pilavı için:

1 kilo pilavlık bulgur
Yarım kilo mantar
2 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet küp şeker
1,5 litre kaynamış hindi suyu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, tarçın

Hazırlanışı:

Hindiyi iyice temizleyip bol suyla yıkayın. Soğan ve havucun kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın. Tencereye; hindi, soğan, havuç, tuz ve karabiberi alın. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Hindi etleri yumuşadıktan sonra ocaktan indirin. Hindiyi tencerenin içinden alıp düz bir tepsiye yerleştirin. Fırında her iki tarafını da çevirerek pişirin. Pilavda kullanmak için hindinin kaynama suyundan 1,5 litre ayırın.

Limon suyu ve toz şekeri karıştırıp hindinin üzerine sürün. İç pilavını hazırlamak için bulguru bol suyla yıkayın. Yumuşaması için sıcak suda 15 dakika bekletin. Mantarları bol suyla yıkayıp fazla suyunun süzülmesi için bekletin. Kuş üzümlerini 5 dakika sıcak suda bekletip süzün. Soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Pilav tenceresine margarini alıp eritin. Yağ kızdıktan sonra soğan ve dolmalık fıstıkları ilave edin.

Rengi değişene kadar orta dereceli ateşte kavurmaya devam edin. Sıcak suda beklemiş bulgurun suyunu süzüp tencereye alın. 10 dakika karıştırarak kavurun. Pilav tenceresine mantar, kuş üzümü, küp şeker, tuz, karabiber, tarçın ve 1,5 litre hindi suyunu alın. Orta dereceli ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilavı ocaktan indirip demlenmesi için bekletin. Kızarmış hindinin içini hazırladığınız pilav doldurun. Sıcakken dilimleyin. Yeşillik ve pilavla birlikte servis yapın.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers