Mutfak: Türk
Süre: 4,5Saat
MALZEMELER
400 gr. kuru bakla
3 adet sogan
1/2 bardak zeytinyagi
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kasigi toz seker
3 çorba kasigi zeytinyagi
1 adet limonun suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye, sadece yikanmis iç kabuklari çikmis kuru baklayi, dörde bölünmüs soganlari, zeytinyagini, toz sekeri, 8 bardak su ve tuzu koyarak kapagini kapatin ve baklalar iyice pisipte dagilir gibi oluncaya kadar ortadan az kuvvetteki bir ateste yaklasik 2 saat pismeye birakin. Pisince baklalari bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra bunlara dereotu ekleyin ve tekrar atese oturtarak bir tasim daha kaynattiktan sonra hemen tabaga dökün. 2 saat bir kenara birakarak iyice dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kasigi zeytinyag gezdirin ve yaninda limonla servis yapin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder