Kuru bakla ezmesi

Mutfak: Türk

Süre: 4,5Saat

MALZEMELER

400 gr. kuru bakla

3 adet sogan

1/2 bardak zeytinyagi

1/2 demet dereotu

1/2 çorba kasigi toz seker

3 çorba kasigi zeytinyagi

1 adet limonun suyu

YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye, sadece yikanmis iç kabuklari çikmis kuru baklayi, dörde bölünmüs soganlari, zeytinyagini, toz sekeri, 8 bardak su ve tuzu koyarak kapagini kapatin ve baklalar iyice pisipte dagilir gibi oluncaya kadar ortadan az kuvvetteki bir ateste yaklasik 2 saat pismeye birakin. Pisince baklalari bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra bunlara dereotu ekleyin ve tekrar atese oturtarak bir tasim daha kaynattiktan sonra hemen tabaga dökün. 2 saat bir kenara birakarak iyice dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kasigi zeytinyag gezdirin ve yaninda limonla servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers