Lahana sarmasi

Mutfak: Türk

Süre: 60dk

MALZEMELER

2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci

7-8 adet haslanmis lahana yapragi

250 gr. kiyma

1 büyük bas sogan

1 adet küp dogranmis domates

1/2 demet dereotu

1 adet limon

2 çorba kasigi zeytinyagi

2 çorba kasigi pastörize yogurt

1 seker kasigi yenibahar ve karabiber

Yeterince tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Yemeklik dogradiginiz sogani ve kiymayi zeytinyaginda kavurun. Içine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Hazirlamis oldugunuz bu içi lahana yapraklarinin içine yerlestirip dolma seklinde sarin. Firin kabina dolmalari dizin ve 5 dakika firinlayin. Yaninda garnitür olarak yogurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers