Misirli biber dolmasi

Mutfak: Türk

Süre: 45 dk

MALZEMELER

1 su bardagi Amerikan Pirinci

8 adet büyük boy dolma biber

1-1/4 çay kasigi tuz

1 çay kasigi toz karabiber

400 gr. Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüs)

300 gr. Konserve misir (suyu süzülmüs)

1 bas orta boy dogranmis sogan

1 çay bardagi çekilmis ceviz içi

100 gr. Dogranmis yesil aci biber

1/2 çay kasigi toz kimyon

50 gr. Kasar peyniri (istege bagli)

YAPILIŞ TARİFİ

Biberlerin saplarini çikarin ve içindeki çekirdeklerini ayiklayip yikayin. Biberleri bir tencerede kapagi kapali olarak 5 dakika kadar haslayarak suyunu süzün. Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin. Bir kabin içinde pirinç, fasulye, misir, sogan, ceviz, aci biber,kimyon ve 1 çay kasigi tuzu iyice karistirin. Biberlerin içini pirinç karisimi ile doldurun. Dolmalari firin kabina dizip üzerini folyo kagit ile örtün. 250 derece firinda yaklasik 20-30 dakika pisirin. Tepsinin üzerindeki folyoyu çikarip dolmalarin üzerine kasar peyniri serpistirin. Peynir eriyene kadar 5 dakika daha firinlayin. Üzerini kirmizi biber ile süsleyerek servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers