Mısır Gevrekli Tavuk



Malzemeler:

Yarım kilo tavuk göğüs fileto
1 paket süt kreması
Yarım su bardağı süt
1 kâse sade mısır gevreği
2 yemek kaşığı su
Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Tavuk etlerini orta büyüklükte parçalar bölün. Derin bir kapta krema, süt, karabiber ve tuzu karıştırın. Tavuk etlerini karışımın içinde ekleyin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Tavuk etlerini sütlü karışımın içinden çıkarıp süzün. Mısır gevreğini düz bir tabağa alın. Her bir parça tavuk etini mısır gevreğine bulayın. Fırın tepsisine aralık bırakmadan dizin. Üzerine 2 yemek kaşığı su ve yarım çay bardağı sütlü karışımdan dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers