Mutfak: Türk
Süre: 60 dk
MALZEMELER
3 adet bostan patlicani
Tuz
2 adet kirmizi dolmali biber
3 domates
2 orta boy sogan
200 gr dilimlenmis kasar peyniri
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
3dis sarmisak
3 yemek kasigi zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Biberleri uzunlamasina ikiye bölerek çekirdeklerini çikartarak uzun seritler halinde dograyin. 2 yemek kasigi zeytinyagla kisik ateste yumusamasini saglayin. bir kaba çikartin. Ayni yagin içinde kiyilmis soganlari börttürün.Patlicanlarin saplarini kesip yarim parmak eninde uzun dilimlere bölün. Üstüne biraz tuz serperek 30 dk bekletin. Kizartma tavasinda yagi kizdirin. Suyu sikilmis patlicanlari atarak açik renkte kizartin ve kagit peçete üzerine çikartin.Patlican dilimlerinin aralarina birer dilim domates, peynir ve biber yerlestirin. Sikistirarak yuvarlak bir tepsiye siralayin. Üstüne sogan,maydanoz ve kiyilmis sarmisak serpistirin. Bir kasik zeytinyagi gezdirin. 230 derecede isitilmis firinda 30 dk pisirin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder