Malzemeler:
300 gr. kıyma,
1 adet soğan,
1 adet yumurta,
2 çorba kaşığı galete unu,
1 tutam maydanoz, tuz,
karabiber, kimyon
iç harcı için:
12 adet taze mantar,
2 adet domates,
2 adet sivri biber,
1 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı salça,
tuz,karabiber,kekik,
1tutam maydanoz,
rendelenmiş kaşar peyniri
Tarifi:
kıymayı kabın içerisine alıp yumurta, az miktarda galete unu, maydanoz, tuz karabiber ve kimyonu ilave edip karıştırıyoruz. Bir yumurta büyüklüğünden daha küçük kıyma koparıp yuvarlıyoruz ve gondol şekli veriyoruz. Fırın kabının içerisine diziyoruz. 160 derecede yarı pişmiş kıvama gelene kadar kızartıyoruz. Mantarları kurusoğanı ve sarımsağı doğruyoruz. Yeteri kadar tuz koyup karıştırıyoruz.Üzerine sivri biberleri ilave edip kavuruyoruz. Daha sonra domates ilave edip salçasını, biberini, kekiğinive suyunu ilave edip kaynatıyoruz. Harcımızı süzdürüyoruz ve içerisine maydanoz doğruyoruz. Harcımızı köftenin içine dolduruyoruz. Üzerine ayırmış olduğumuz mantar suyunu koyuyoruz. Onunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup 160 derecede pişiriyoruz. Servis tabağına alıyoruz.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder