Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 60 dk
MALZEMELER
1/2 kg. hindi kusbasi (beyaz etinden)
1/2 kahve fincani soya sosu
8 adet sarmisak
2 çorba kasigi tereyagi
1 adet orta boy sogan
2 adet domates
5-6 adet sivri biber
250 gr. mantar
1 tatli kasigi domates salçasi
1 kahve fincani sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ
Kusbasi dogranmis hindi eti, soya sosu, dövülmüs sarmisak, tuz ve karabiberi cam bir kaseye koyup, iyice karistirin. Üzerini seffaf folyo ile kapatip, buzdolabinda 3-4 saat bekletin. Tereyagini bir tencerede hafif kizdirin. Ince dogranmis sogan, kabugu soyulup küp seklinde dogranmis domates, küçük kesilmis biber ve mantar ile domates salçasini ekleyip sos suyunu çekene kadar 10 dakika pisirin. Ocaktan alip, ilinmasi için bekletin. Buzdolabinda beklettiginiz hindi etini kizdirilmis sivi yagda ara sira karistirarak kavurun. Et yumusadiginda hazirladiginiz domatesli sosu ekleyip 5-10 dakika pisirin. Soya soslu hindi soteyi, üzerini kiyilmis maydanozla süsleyip servis yapin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
bu kadar hindi tarifi içersinde hindi dolma yok ama olsun bu tariflerde pek güzel görünüyor..