Tahinli lahana dolmasi

Mutfak: Türk

Süre: 60dk

MALZEMELER

1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haslanmis)

2 su bardagi pirinc

2 adet domates (küp küp ince olarak dogranmis)

2 adet yesil biber (ince dogranmis)

1 çay bardagi zeytinyagi

1 yemek kasigi kirmizi biber

1 tatli kasigi karabiber

Yairm demet maydanoz (ince dogranmis)

Yairm su bardagi tahin

1 tutam tuz

Sos Için :

1 çay bardagi tahin

1 su bardagi yogurt

2 limon suyu

5-6 dis sarimsak (dövülmüs)

1 çay kasigi nane

1 çay kasigi kirmizi biber

1 tutam tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Pirinci yikayip süzün. Domates, sogan, yesil biber, maydanoz, tahin, zeytinyagi ve baharatlari karisrirarak iyice harmanlayin. Lahanalarin içine azar azar iç koyarak sarin. Tencereye dizin, 2 su bardagi su ilave ederek, kisik ateste pisirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanalarin üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatin. Lahana dolmanizi en az 3-4 saat dinlendirin. Soguk olarak servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers