Mutfak: Türk
Süre: 60dk
MALZEMELER
1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haslanmis)
2 su bardagi pirinc
2 adet domates (küp küp ince olarak dogranmis)
2 adet yesil biber (ince dogranmis)
1 çay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi kirmizi biber
1 tatli kasigi karabiber
Yairm demet maydanoz (ince dogranmis)
Yairm su bardagi tahin
1 tutam tuz
Sos Için :
1 çay bardagi tahin
1 su bardagi yogurt
2 limon suyu
5-6 dis sarimsak (dövülmüs)
1 çay kasigi nane
1 çay kasigi kirmizi biber
1 tutam tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci yikayip süzün. Domates, sogan, yesil biber, maydanoz, tahin, zeytinyagi ve baharatlari karisrirarak iyice harmanlayin. Lahanalarin içine azar azar iç koyarak sarin. Tencereye dizin, 2 su bardagi su ilave ederek, kisik ateste pisirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanalarin üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatin. Lahana dolmanizi en az 3-4 saat dinlendirin. Soguk olarak servis yapin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder