Tereyağlı tavuk şiş

Malzemesi (6 kişilik)

2 adet tavuk göğsü
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 diş sarmısak
1 kahve fincanı süt
Toz kırmızı biber, kekik, tuz
5-6 adet sivribiber
3 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeterince çöp şiş

Hazırlanışı

Tavuk göğsünü kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğrayalım. Zeytinyağını bir kaba aktarıp üzerine dövülmüş sarmısakları, sütü, kırmızı biberi, kekiği ve tuzu ekleyip, karıştıralım. Tavuk etlerini hazırladığımız bu terbiye içinde en az 4-5 saat bekletelim. Arada bir karıştırarak etleri harmanlayalım. Sivri biberleri etlerin iriliğinde, domatesleri kuşbaşı doğrayalım. Şişlere tavuk eti, biber ve domatesleri dizelim. Elektrikli ızgarada ya da kömür ateşinde şişlerimizi dizip pişirelim. Pişirme esnasında, etlere fırça yardımı ile arkalı önlü tereyağı sürelim. Soğumadan servis yapalım.

Aşçının notu:

Arzuya göre, 2 adet soğanı bütün olarak köz ateşinde veya ızgarada dış kabukları renk değiştirinceye dek pişirelim. Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım kahve fincanı zeytinyağı ve tuzu serperek karıştıralım. Etlerle birlikte servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers