Malzemesi (6 kişilik)
2 adet tavuk göğsü
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 diş sarmısak
1 kahve fincanı süt
Toz kırmızı biber, kekik, tuz
5-6 adet sivribiber
3 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeterince çöp şiş
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğrayalım. Zeytinyağını bir kaba aktarıp üzerine dövülmüş sarmısakları, sütü, kırmızı biberi, kekiği ve tuzu ekleyip, karıştıralım. Tavuk etlerini hazırladığımız bu terbiye içinde en az 4-5 saat bekletelim. Arada bir karıştırarak etleri harmanlayalım. Sivri biberleri etlerin iriliğinde, domatesleri kuşbaşı doğrayalım. Şişlere tavuk eti, biber ve domatesleri dizelim. Elektrikli ızgarada ya da kömür ateşinde şişlerimizi dizip pişirelim. Pişirme esnasında, etlere fırça yardımı ile arkalı önlü tereyağı sürelim. Soğumadan servis yapalım.
Aşçının notu:
Arzuya göre, 2 adet soğanı bütün olarak köz ateşinde veya ızgarada dış kabukları renk değiştirinceye dek pişirelim. Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım kahve fincanı zeytinyağı ve tuzu serperek karıştıralım. Etlerle birlikte servis yapalım.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder