Uskumru Dolmasi

Mutfak: Türk

Süre: 60dk

MALZEMELER

1.5 kg sogan

6 adet yumurta

3 kilo uskumru

2 su bardagi un

100 gr kus üzümü

200 gr ceviz içi

750 gr zeytinyag

1 paket yenibahar

100 gr beyaz fistik

2 su bardagi galeta unu

karabiber

tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Baliklarin içlerini temizleyip, bol suda iyice yikayin, kuyruk ve enselerinden kilçiklarini kirin. Etlerini yumusatarak kilçik ile beraber çikarin. Etlerini kiyin, dogranmis sogan, beyaz fistik ve. zeytinyagi ile kavurun. Kiyilmis etleri çekilmis ceviz içi, kus üzümü, tuz biber, yenibahar ilave edip tekrar 15 dakika daha kavurup atesten alin, sogumaya birakin.

Bir adet limonun suyunu ilave edin. Hazirladiginiz malzeme ile baliklari doldurun, önce una sonra yumurtaya ardindan da galeta ununa bulayip, kizgin yagda kizartin. Soguduktan sonra servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers