Yaprak Dolmasi ( Etli)

Mutfak: Türk

Süre: 60dk

MALZEMELER

250 gr salamura veya taze yaprak

250 gr koyun kiymasi

3 orta boy sogan

1 kahve fincani pirinç

1/2 demet maydanoz

1/2 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)

1 yemek kasigi domates ezmesi

YAPILIŞ TARİFİ

Salamura yapraklarin tuzunu çikarmak için birkaç kere yikayin. Kaynamis suda 3-4 dk haslayin. Soganlari ince ince çentin. Kiyma, kiyilmis dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yikanmis pirinç, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katip hepsini karistirin. Büyük yapraklari ortadan ikiye bölün. sap ve orta damarini çikartin. 1 tatli kasigi içten koyup sararak ufak dolmalar yapin. Tencerenin içine bir kat yaprak döseyin ve üzerine dolmalari yerlestirin. Dolmalarin seviyesinde su ve 2 kasik yag koyun. Üstünü de artan yapraklarla kapatin. Kapagini kapatip önce hizli sonra da kisik ateste pisirin. Sarmisakli ya da sade yogurtla servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers