Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 bardak pirinç için : 4 orta boy sogan
1 su bardagi zeytinyagi
50 gram dolmalik fistik
50 gram üzüm
1 tatli kasigi yenibahar
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi kuru nane
2 su bardagi pirinç için : 1 kilo dolmalik yesil biber ya da asma yapragi
veya 1 kilo pazinin yapragi
3 adet kesmeseker
YAPILIŞ TARİFİ
Yag tencereye konur. Ince kiyilmis sogan ve fistik ilave edilip 1-2 dakika hafifçe çevrilir. Ayiklanmis, yikanmis pirinç de ilave edilip sadece 1-2 kez daha çevrilir. Yikanmis ve saplari çikarilmis üzüm, yenibahar, seker, tuz, kekik, nane de eklenip 1-2 defa da bu sekilde karistirilir ve tencerenin kapagi kapatilip atesten alinir. Dolmanin içi soguyunca, ayiklanip yikanmis, kapaklari kesilmis ve içi temizlenmis olan dolmalik biberlere bu malzeme doldurulur.
Domatesin kabuklari kesilerek biberler üzerine kapanir ve malzeme bitinceye kadar biberler doldurulur. Alti düz bir tencereye yanyana gelecek sekilde dizilir. 1,5 bardak kadar su konulur ve orta hararette yarim saat kadar pisirilir. Ilindiktan sonra tencereden alinip servis tabagina konulur.
Not: Servis tabagina alinan dolmalarin daha lezzetli ve parlak görünmesi için yarim limonun suyu bir kahve fincani zeytinyagi ile çirpilip dolmanin üzerine gezdirilebilir. Limon dilimleriyle süslenebilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder