Zeytinyagli pirasa dolmasi

Mutfak: Türk

Süre: 60dk

MALZEMELER

2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci

Yarim kilo pirasa

1 adet havuç (dogranmis)

2 su bardagi yogurt

Yarim demet dereotu

1 adet patlican (küp seklinde dogranmis)

1 domates

2 seker kasigi kuru nane

2 yemek kasigi zeytinyagi

Yeterince tuz ve kimyon

YAPILIŞ TARİFİ

Pirincin pismesi için 2.5 bardak su ile biraz haslayin. Bir tavada yagi kizdirip patlican, pirinç, dereotu, kuru nane, tuz ve kimyonu ekleyip 20 dakika kadar kavurun. Pirinçler pisince hazirlanmis olan bu içten pirasalarin içine doldurun, firina koymadan önce üzerlerine yogurt dökün sonra firin kabina dizin. 150 derece isitilmis firinda 30 dakika kadar pisirin. Servis tabagina alip domates, havuç ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers