Süre: 90dk
MALZEMELER
-25-50 gr seker
-150 ml su
-150 ml beyaz sarap
-2 küçük ananas ya da 500 gr konserve ananas
YAPILIŞ TARİFİ
Seker ve suyu bir tencereye koyup seker eriyinceye kadar hafifçe isitin. Sarabi ekleyip sogumaya birakin.
Ananaslarin bas yaprakli kismini birakip 3 kisma ayrin. Keskin bir biçak kullanarak dikkatlice dis kabuktan 1 cm kalacak sekilde ananasin iç kismini kesin. Kestiginiz parçayi küp küp kesip yarim üzümlerle birlikte suruba karistirin.
Servis yapmak için:
Ananas kabuklarini servis tabaklarina koyup meyvelerle doldurun. Kasikla suruptan üzerine döküp üzerini kapatip en az 1 saat buzdolabinda tutun. Konserve ananas kullaniyorsaniz servis için ayri kap bulundurun.
0 yorum:
Yorum Gönder