Ananas ve Üzüm Salatasi

Mutfak: Türk
Süre: 90dk

MALZEMELER

-25-50 gr seker
-150 ml su
-150 ml beyaz sarap
-2 küçük ananas ya da 500 gr konserve ananas

YAPILIŞ TARİFİ

Seker ve suyu bir tencereye koyup seker eriyinceye kadar hafifçe isitin. Sarabi ekleyip sogumaya birakin.
Ananaslarin bas yaprakli kismini birakip 3 kisma ayrin. Keskin bir biçak kullanarak dikkatlice dis kabuktan 1 cm kalacak sekilde ananasin iç kismini kesin. Kestiginiz parçayi küp küp kesip yarim üzümlerle birlikte suruba karistirin.

Servis yapmak için:

Ananas kabuklarini servis tabaklarina koyup meyvelerle doldurun. Kasikla suruptan üzerine döküp üzerini kapatip en az 1 saat buzdolabinda tutun. Konserve ananas kullaniyorsaniz servis için ayri kap bulundurun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers