Arnavut Ciğeri - Karamelize soğan ve köri sosuyla

Malzemeler:

2 adet kuzu ciğeri, zarı soyulmuş ve 1.5 cm. küpler halinde kuşbaşı doğranmış
1 bardak beyaz un
1 çay kaşığı tuz
Birer çay kaşığı taze çekilmiş karabiber ve muskat ile toz kimyon, tatlı kırmızı biber
1 bardak Riviera zeytinyağı (pişirmek için)
2 orta boy soğan, soyulup halkalar halinde doğranmış
2 kaşık Riviera zeytinyağı

Sos için:

1/3 bardak sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı taze soğan, doğranmış
2 çay kaşığı toz köri
1 kaşık taze limon suyu

Arnavut Ciğeri tarifi:

Soğanları bir tavada yağ içinde kahverengi oluncaya dek çevirerek pişirin. Genişçe bir tas içine unu ve tüm diğer baharatları koyup karıştırın. Ciğerleri una bulayın, fazla unu serpip büyükçe bir tavada kızdırdığınız zeytinyağına ciğerleri atın ve sık sık karıştırarak beş dakika kadar pişirin. Delikli bir kepçe ile pişmiş ciğerleri tavadan alın.

Sos için tüm malzemeleri bir blender içine alın ve blenderi yüksek devirde çalıştırarak malzemeleri çok ince hale gelecek şekilde parçalayın.

Servis için:

Önceden ısıtılmış yemek tabaklarının tam ortasına fırında halka şeklinde pişirilmiş yufka oturtun. Yufkanın içine sıcak ciğerleri eşit şekilde paylaştırın. Üzerine karamelize soğanları yine eşit miktarlarda dağıtın. En son olarak köri sosunu, bir kaşık kullanarak tabağın etrafında gezdirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers