Malzemesi (8-10 kişilik):
2 adet büyük ayva
2 su bardağı tozşeker
1 çubuk tarçın
6-7 adet karanfil
Kek için:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
150 gram margarin
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
4,5 su bardağı sade kek un
Ayva soslu kek tarifi:
Ayvaları soyun, çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın ve bir tencereye aktarın. Üzerine, çıkardığınız çekirdekleri, tozşekeri, tarçını ve karanfili katıp, çok kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Bu arada kek için yumurtaları tozşekerle çırpın. Ardından sütü ve oda sıcaklığındaki margarini, son olarak da kek unu ve vanilyayı ekleyin. Malzemeyi iyice karıştırın. Yağlanmış bir kalıba, hamuru boşaltın. 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Çıkarıp soğutun. Ardından enlemesine ikiye kesin. Arasına ayvanın sadece şerbetli kısmının bir bölümünü sürün ve kekleri üst üste birleştirin. Üzerine hem kalan şerbeti dökün hem de ayva dilimlerini sıralayın. Dilimleyip, servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder