Ayva, yer elması ve kremalı tarhana çorbası

Malzemeler (4 kişilik):

Yarım ayva, soyulup ortası ayıklanmış, ince doğranmış;
6 yer elması, soyulup ince dilimlere kesilmiş;
5 su bardağı tavuk kemiği suyu ;
2 çorba kaşığı ev tarhanası;
1 kahve fincanı taze krema;
baharat demeti (tülbente sarılmış bir çay kaşığı kekik, bir defne yaprağı, 2 dal maydanoz, 4 tane karabiber, 2 tane karanfil);
tuz.

Yapılışı:

Ayvaları çok ince ve küçük dilimler halinde kesin, bir tencereye alın. Yer elmalarını da tencereye ilave edin, 3 bardak tavuk suyu koyup baharat demetini de ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte yarım saat pişirin. Suyunu ara sıra kontrol edin. Ateşten alın, baharat tülbentini çıkartın ve el blenderiyle sıvı bir püre haline getirin. İki su bardağı kadar püre elde etmiş olmalısınız. Bir başka tencerede iki çorba kaşığı tarhanayı biraz soğuk suda kaşıkla karıştırarak ezin. Bir bardak soğuk tavuk suyu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak boza kıvamına getirin. İki bardak ayva-yer elması püresini de ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Çorbanız koyu olduysa, biraz daha tavuk suyu ekleyerek seyreltin. Bir fincan taze krema da ekleyip karıştırın ve tuzunu kontrol edin. Sıcak olarak Türk kahvesi fincanları içinde servis ederseniz görüntü çok güzel olur. Beğenilip az gelirse, tekrar koyarsınız.

Not: Mutlaka ve mutlaka taze çıkarılmış tavuk suyuyla yapmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers