Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
6 yumurta
2 çorba kasigi toz seker
100 gr margarin
2 çorba kasigi un
50 gr kabuksuz badem
100 gr çekilmis badem
1 kilo sekerden yapilmis surup
Surubun malzemesi:
1 kg toz seker
3 bardak su
YAPILIŞ TARİFİ
Tatlinin hazirlanisi:
Yumurta sarilarini aklarindan ayirarak bir tencereye alin ve sekeri de ilave edin. Agir ateste tel ile çirparak kabartin. Atesten alarak çekilmis badem, un ve 50 gr eritilmis margarin ekleyin Yumurta aklarini ayri bir kapta çirparak kar haline getirin. Karisima katarak kevgirle karistirin. Yaglanmis tepsiye dökerek düzlestirin. Üzerine ince kirilmis bademi serpistirip 20 dakika ile yarim saat arasinda pisirip firindan çikarin. Üzerine soguk surup dökün. Servis edin.
Surubun hazirlanisi: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatin. Köpügünü alin, limon suyunu katin. Kisa bir süre daha kaynatip atesten alin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder