Baklava

Mutfak: Türk

Süre:

MALZEMELER

3 Adet Yumurta

4 Çorba Kasigi Yogurt

1 Çay Bardagi Zeytinyagi

1/2 Limon Suyu

1/2 Çay Bardagi Su

Alabildigi Kadar Un

Içine:

Dövülmüs Ceviz

Serbet Için:

4 Su Bardagi Seker

3.5 Su Bardagi Su

1/4 Limon

Ayrica:

Açmak Için Nisasta

250 gr Margarin(Üzerine Dökmek Için)

YAPILIŞ TARİFİ

Bakalvanin serbetini hazirlayalim. Bunun için seker,su ve çeyrek limonu kaynatalim ve bekletelim. Yogurt, zeytinyagi, limon suyu ve suyu bir kabin içinde karistiralim. Yumurtalari içine kirip,unu azar azar ilave ederek pogaça hamuru yumusakliginda bir hamur elde edelim.

Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalim. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelim. Ilk 10 bezeyi ayri ayri hafifçe unlanmis zeminde servis tabagi büyüklügünde açalim. Aralarina nisasta serperek üst üste dizelim.

Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalim. Ilk 4 yufkayi bolca yaglanmis bir tepsiye alip, her 4 yufkada bir dövülmüs ceviz serpelim. Kalan 10 bezeyi de açalim. Onlari da yine aralarina ceviz serperek tepsiye alalim. Bu arada margarini kizdiralim. Tepsideki hamuru baklava dilimi seklinde keselim. Üzerine iyice kizdirilmis margarini gezdirelim. (margarin asla ilik olmamali).

Tepsiyi önceden isitilmis 200 derecedeki firina sürelim.Baklavanin üzeri altin sarisi renk alana dek pisirelim. Çikarttiktan sonra baklavayi bir süre bekleterek ilitalim. Üzerine ilik serbeti döküp, tatlisini çekmesini bekledikten sonra servis yapalim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers