Beğendili Patlıcan Kebabı

Mutfak: Türk

Süre: 60dk

MALZEMELER

2 Adet Bostan Patlicani (enlemesine dogranmis)

2 Adet Kemer Patlicani (közlenmis)

2 Adet Sogan

2 Yemek Kasigi Tereyagi

Yarim kilo biçak kiymasi

2 Adet Rende Domates ve Salça

Kizartmak için : 

Yeteri kadar sivi yag

Besamel sos için :

1 Yemek Kasigi Un

1 Çay Bardagi Süt

YAPILIŞ TARİFİ

Kemer patlicanlari ateste közleyip soguk suya atin. Kabuklarini çikarip üzerine 1-2 damla limon sikarak ekmek tahtasinda biçak ile kiyin Besamel sos hazirlayin. Içerisine ilave edip karistirarak bir kenarda bekletin. Bir kapta sogan ile kiymayi kavurun. Içerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandirin. Kizartmis oldugunuz patlicanlari kagit havlu üzerinde yagini çekinceye kadar birakin. Patlicanlari isiya dayanikli servis tabagina alin. Üzerine kiymayi ve basamel sosu ekleyin. Firinda üst izgarada 5 dakika kadar kizartip servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers