Besamel Soslu Kabak

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk

MALZEMELER

1 Kg Kabak
200 gr Yagsiz Kiyma
1 Adet Sogan
3 Çorba Kasigi Margarin
2 Adet Domates
2 Dis Sarmisak
3 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber

Besamel Sos Malzemesi:

1 Kahve Fincani Un
2 Çorba Kasigi Tereyagi
1.5 Su Bardagi Süt
1 Kahve Fincani Kasar Peyniri Rendesi
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Soganlari ince dograyin. Margarini tavada eritip soganlari pembelesinceye kadar kavurun. Kiymayi ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kiyma suyunu çekinceye kadar pisirin. Domateslerin kabuklarini soyup küçük küpler halinde sograyin. Ince kiyilmis sarmisaklarla birlikte kiymaya ilave edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pisirin. Kabaklari temizleyip dörde bölün. Kaynar tuzlu suda haslayip süzün. Haslanmis kabaklari firin kabina yerlestirin. Üzerine hazirladiginiz kiymali harci yayin. Baska bir kapta tereyagini eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip karistirarak pisirin. Tuzunu ekleyin. Muhallebi kivamina gelince atesten alin. Sosu kiymali harcin üzerine bosaltin. Rendelenmis kasar peyniri serpin. Önceden isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar 15-20 dak. Pisirin. Dereotuyla süsleyip sicak servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers