Biçak Tatlisi

Mutfak: Türk

Süre:

MALZEMELER

1 Paket Margarin

2 Su Bardagi Süt

3 Su Baragi Un

1 Adet Yumurta

Serbet Için:

500 gr Seker

1,5 Su Bardagi Su

YAPILIŞ TARİFİ

Önce serbeti hazirlayin.Bunun için seker ve 1.5 su bardagi suyu kaynatin. Limon suyunu ilave edin.Derin bir kapta margarini eritin. Sütü ekleyin. Kaynadiktan sonra altini kapatin. Unu azar azar ekleyin. Sürekli karistirarak hamur yapin. Hamur ilininca, yumurtayi ekleyin. Iyice yogurun. Hamuru firin kabina yayin. Elinizle düzeltin. Biçakla baklava dilimleri seklinde kesin. Önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kizarana dek pisirin. Firindan çikinca üzerine soguk serbet gezdirin. 4 saat dinlendirip,servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers