Bögürtlenli Pasta Labne Peynirli

Mutfak: Fransa

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

3 Yaprak Jelatin

½ Limon Suyu

600 gr Bögürtlen

100 gr Labne Peynir

5 Çorba Kasigi Toz Seker

1 Su Bardagi Süt

1 Çorba Kasigi Bögürtlen Likörü

2 Çorba Kasigi Bögürtlen Surubu

Ikiye Bölünmüs Hazir Pandispanya

YAPILIŞ TARİFİ

Jelatini sicak suyun içine koyun. Kasik yardimiyle karistirip eritin. Yarim limon suyunu jelatinle karistirin. Bögürtlenlerin 250 gramini mikserde püre haline getirin. Bögürtlen püresini labne peyniri ve toz sekerle karistirin. Erittiginiz jelatini de bu karisima ekleyin. Sütün içine bögürtlen likörünü ve surubunu koyup karistirin.

Pandispanyayi bögürtlen suruplu ve likörlü süt ile islatin. Pandispanyalarin arasina bögürtlen püreli krem peyniri yayin. Pastayi bu sekilde 3 saat buzdolabinda bekletin. Kremasi donmus pastanin üzerine kalan bögürtlenleri siralayin. Üzerine pudra sekeri serpip servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers