Bonfile Kebabi

Mutfak: Türk

Süre:

MALZEMELER

1/2 Kg Bonfile

10-11 Çarliston Biber

3 Adet Domates

2 Adet Sogan

100 gr Tereyagi

Tuz, Karabiber

8 Iri Mantar(Arzuya Göre)

8 Küçük Sosis(Arzuya Göre)

8 Kiraz Domates(Arzuya Göre)

1/2 Limonun Suyu

1/2 Çay Bardagi Zeytinyagi

Birkaç Taze Biberiye

YAPILIŞ TARİFİ

Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim. Çarliston biberlerin çekirdek yataklarini çikarip ince uzun dograyalim. Soganlari yemeklik dograyalim. Domatesleri findik büyüklügünde dograyalim.

Bir tavaya tereyagini alip soganlari pembelestirelim. Ardindan biberleri tavaya aktarip 3 dak sote edelim. Buna domatesleri ekleyelim. 2-3 dak daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek atesten alalim. Bonfile parçalarinin ortalarina bu harçtan yeterince koyalim. Bonfilelerin yan kenarlarini hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarini teyeller gibi tutturalim.

Mantarlarin sap kisimlarini çikartalim ve nemli bir bezle temizleyelim. Sosislere çatalla bikaç delik açalim. Kiraz domatesleri de yikayip kurulayalim.Bonfilelerle birlikte sira sira mantar,sosis ve domatesleri de dizelim.

Sisleri tepsiye yerlestirelim. Yarim limon suyuna zeytinyagini ekleyerek karistiralim. Bu sosa tuz, karabiber ekleyelim. Sosu firça yardimiyla veya elimizle sislere sürelim. Taze biberiye dallarini tepsiye yerlestirerek süsleyelim.Etler kizarana dek pisirdikten sonra firindan alalim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers