Malzemeler:
1 su bardagı nohut (haşlanmış)
6 demet maydanoz
3 su bardagı su
1 adet sogan
2 çarliston biber
1/2 su bardagı zeytinyag
2 yemek kaşığı salça
1/2 su bardagı pilavlık bulgur
2 tatlı kaşıgı tuz
1 su bardagı süzme yogurt
Yapılışı:
Su ocaga konulup kaynatılır. Kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış maydanoz ve tuz konulup hafifçe kaynatılır. Suyu süzülür. Soğan ince dogranıp kavrulur. İçine ince dogranmış biber ilave edilir. Salça eklenip biraz daha kavrulur. Maydanoz ve bulgur içine ilave edilip karıştırılır. Sonra haşlanmış nohut ilave edilir. Üstüne maydanozun haşlama suyu konulur. Tuz ilave edilir. Bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis tabagına alınıp, üstüne ezilmiş yogurt konulur.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder