Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
1/2 kg. Kusbasi Kuzu Eti
2 Bas Sogan
4 Dis Sarmisak
2 Domates
3 Sivribiber
2/3 Su Bardagi Süt
5 Çorba Kasigi Un
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kekik
1 Dilim Taze Kasar
Ketçap ya da Salça
YAPILIŞ TARİFİ
Öncelikle kusbasi kuzu etini; sogan, sarmisak, domates, biber ile su, tuz ve yagini ekleyerek pisirin. Pisen etleri süzerek baska bir kaba alin ve kekikleyin Unu, yumurtayi ve sütü iyice çirpin. Un topaklari kalmamasina dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yaglanmis teflon tavada 3 dakika bir tarafini, 3 dakika diger tarafini olmak üzere pisirin. Tarifler dört kisilik verildiginden 4 krep yeterli olacaktir. Krebi bir kaseye koyarak pisen etleri içine yerlestirin. Kasenin disinda kalan krep hamuruyla agzini kaptin. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerlestirin. Kreplerin üzerine krep bohçasinin büyüklügünde bir dilim taze kasar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece firinda peynir eriyene kadar pisirin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder