Çardak Kebabi

Mutfak: Türk

Süre: 45 dk

MALZEMELER

1/2 kg. Kusbasi Kuzu Eti

2 Bas Sogan

4 Dis Sarmisak

2 Domates

3 Sivribiber

2/3 Su Bardagi Süt

5 Çorba Kasigi Un

1 Yumurta

Tuz, Karabiber

Kekik

1 Dilim Taze Kasar

Ketçap ya da Salça

YAPILIŞ TARİFİ

Öncelikle kusbasi kuzu etini; sogan, sarmisak, domates, biber ile su, tuz ve yagini ekleyerek pisirin. Pisen etleri süzerek baska bir kaba alin ve kekikleyin Unu, yumurtayi ve sütü iyice çirpin. Un topaklari kalmamasina dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yaglanmis teflon tavada 3 dakika bir tarafini, 3 dakika diger tarafini olmak üzere pisirin. Tarifler dört kisilik verildiginden 4 krep yeterli olacaktir. Krebi bir kaseye koyarak pisen etleri içine yerlestirin. Kasenin disinda kalan krep hamuruyla agzini kaptin. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerlestirin. Kreplerin üzerine krep bohçasinin büyüklügünde bir dilim taze kasar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece firinda peynir eriyene kadar pisirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers