Cevizli Elma Pastasi

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

HAMUR IÇIN

3 Kahve Fincani Margarin

Bir Tutam Tuz

1 Paket Vanilya

2 Kahve Fincani Esmer Seker

Yarim Tatli Kasigi Portakal Kabugu Rendesi

4 Yumurta

1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu

5 Kahve Fincani Un

750 gr Eksi Elma

AYRICA

Kalibi Yaglamak Için Yag

2 Kahve Fincani Margarin

3 Kahve Fincani Ikiye Bölünmüs Ceviz Içi

3 Kahve Fincani Kiyilmis Ceviz Içi

3 ÇorbaKasigi Tozseker

Pudrasekeri

YAPILIŞ TARİFİ

Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Margarin, tuz, vanilya, seker ve portakal kabugunu karistirin. Yumurtalari ekleyin. Un ve kabartma tozunu karistirip yumurtali karisima ilave edin. Elmalarin kabuklarini soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çikarin. 1 elmayi küçük küpler halinde dograyip hamura ekleyin. Yuvarlak bir firin kalibini yaglayip hamuru içine yerlestirin. Kalan elmalarin bombeli yüzeyine bir biçak yardimi ile kesikler açarak süsleyin. Çekirdek bulunan kismi alta gelecek sekilde hamurun üzerine yerlestirin. Margarini küçük parçalara
bölüp kiyilmis cevizle birlikte elmalarin üzerine dagitin.

Üzerine tozseker serpip ikiye bölünmüs cevizleri pastanin kenarlarina yerlestirin. Pastayi firinin orta katinda 50 dakika kadar pisirin. Pastanin üzerini firina vermeden önce alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz. Pastayi firindan alip, kaliptan çikarin. Dilerseniz üzerine pudrasekeri serpin. Bu pastayi armutla da hazirlayabilirsiniz. Bunun için armutlari ayni sekilde hazirlamaniz yeterli olur. Dilerseniz elma ve armudu karisik olarak da kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers