Donizetti Pastasi

Mutfak: Fransa

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

160 gr. tereyagi

60 gr. seker

4 yumurta

2 yumurta aki

35 gr. un

60 gr. nisasta

50 gr. kayisi sekerlemesi

50 gr. ananas sekerlemesi

birkaç damla likör

1 paket vanilya

YAPILIŞ TARİFİ

Tereyagini 50 gr sekerle çirpin. Yumurta sarilarini ekleyip iyice karistirin. Diger tarafta yumurta aklarini kalan sekerle çirparak diger karisima ilave edin. Unu ve nisastayi azar azar ilave edin. Son olarak meyve sekerlemelerini, likörü ve vailyayi ekleyin. 24 cm çapinda kelepçeli bir kalibi yaglayip karisimi bosaltin. 180 derecede 40 dakika pisirin. Soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpip servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers