DÜĞMELİ KEREVİZ

Malzemeler:

4 orta boy kereviz

3 orta boy havuç

2 sogan

1 patates

1/2 limon suyu

1/2 demet dereotu

1 çorba kaşıgı şeker

1/2 çay bardagı sıvıyag

100 gr. bezelye

1 çorba kaşıgı un

2 su bardagı su

Yapılışı:

Kerevizler derince soyulup ortaları havuçların rahaatça yerleştirebilecegimiz gibi oyulur. Havuçlar soyulup kerevizlerin boşluklarına yerleştirilir. Daha sonra dilimlenip yayvan bir tencereye dizilir. Dilimlerin aralarında kalan boşluklara bezelyeler ve küp küp doğranmış 1 havuç, patates konulur. Un az miktar suyla ezilerek tencereye alınır. Limon suyu, su, şeker, tuz ve sıvıyag eklenip ağır ateşte pişirilir. Kıyılmış dereotuyla servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers