Dürüm

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

800 gr Baklavalik Un

500 gr Eritilmis Margarin

3 Adet Yumurta

10 gr Tuz

800 gr Ögütülmüs Fistik Içi

1 Çay Kasigi Limon Suyu

250 gr Nisasta

Serbeti Için:

5 Su Bardagi Su

YAPILIŞ TARİFİ

1.5 kg tozsekeri 5 su bardagi suyla karistirin. Surup kivamina gelene dek kaynatin. Hamuru için unu, 3 adet yumurtayi, tuzu, 1 çay kasigi eritilmis margarini,1 çay kasigi limon suyunu ve 1 su bardagi suyu karistirin. Iyice yogurun. 6 esit parçaya ayirin. Üzerine nemli bir bez örterek,10 dakika dinlendirin.

Hamur parçalarinin herbirini,düz bir zeminde olabildigince ince açin. Yufkalari açarken üzerlerine nisasta serpin. Açtiginiz yufkalari 20-30 cm'lik dikdörtgenler halinde kesin. Tepsiyi hafifçe yaglayin. Üst üste dizdiginiz yufkalarin arasina bol miktarda fistik içi atin. Fistiklanmis yufkalari kursun kalem kalinligindaki oklavaya sarin. Oklavanin iki tarafindan sikistirarak büzün. Tepsi içine, siyirarak yerlestirin. Daha sonra tepsi içindeki dürümleri 3 cm'lik dilimlere ayirin. Eritilmis kalan margarini dürümlerin üzerine dökün. Kalan fazla yagi tepsiyi egerak, dökün. Tepsinin üzerine yagli kagit örtün. Önceden isitilmis 160 dereceli firinda 20 dakika pisirin. Tepsiyi firindan çikardiktan 2-3 dk sonra kaynar serbeti dökün. Serbeti çekene dek bekleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers